Foregår turene til Outwest i Usa eller Canada?

Outwest har base i Canada, rett på grensen til Usa. Det kan variere i hvilket land vi reiser i. For snøscooterreiser opererer vi mest i Canada. Når det kommer til ski vil vi bevege oss i begge land.

Reiser jeg trygt med Outwest?

Ja det gjør du. Vi bruker lokale, godkjente guider. Når det kommer til økonomisk trygghet, er Outwest registrert i Reisegarantifondet på lik linje som alle andre reisearrangører. Og alle reisende er dekket økonomisk om det skulle bli avlysninger, sykdom i Outwest sin stab etc.

Hvilke snøscootere kjører vi som er med på en Outwest reise?

Hovedregelen er Årets eller fjorårets årsmodell av Ski-Doo Summit XP 800ccm, i ulike lengder. På forespørsel kan Arctic cat og Polaris ordnes.

Er snøscooterene forsikret ved leie?

Nei, det er de ikke . ”You break it, you Buy it”
Det er veldig få utleie firmaer som har forsikringsavtale.
Om snøscooteren skulle bli totalvraket, chassi og motor. Må en kjøpe ut snøscooteren. En ny Ski Do Summit XP koster ny i Canada rundt 70.000 norske kroner.
Motorhavari er utleiers ansvar. Om en skulle vrake chassi betaler en kun for reparasjoner, ikke ny snøscooter. Når det kommer til deler for små reparasjoner er dette svært rimelig iforhold til Norge. Utleier ordner alt slik at du som leietaker kan sette deg på en ny scooter allerede neste dag. En mulighet er å forsikre snøscooteren i Norge før du avreise til Amerika.

Tar jeg med alt av kjøreutstyr når jeg reiser fra Norge til Amerika?

Dette er opp til hver enkelt. De fleste kjøper utstyr når de kommer til Usa. Dvs klær, hansker hjelm etc…
Outwest har særs gode priser på Klim og andre merker. En kan virkelig gjøre et kupp.
Mange kjøper nytt utstyr i USA, for så å selge det i Norge. Slik kan en finansiere noe av turen.

Hvor lang tid tar flyreisen og hvilket flyselskap flyr vi med?

Outwest benytter utelukkende Iceland Air. Dette er den mest effektive måten og komme seg til Vestkysten av Amerika på. Oslo- Reykjavik 2.5t, mellomlanding med ca 1 time layover, Reykjavik-Seattle/ Vancouver 6.5 t. En kan fly direkte til Reykjavik
fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø.

Må jeg ha visum ved innreise i Usa og Canada?

Du må registrere din ankomst 72timer før avreise. Dette gjøres av hver enkelt på internett før avreise. Personer som har begått alvorlige kriminelle handlinger kan bli nektet innreise. Ta kontakt for spørsmål rundt ditt tilfelle.

Skal jeg ha med eget skiutstyr/ kjøreutstyr?

Dette er valgfritt. Du kan ha med 2 kolli på 23 kg, på flyreisen med IcelandAir. En av disse kolliene kan være ski-bag. Mange deltakere velger å kjøpe kjøreutstyr og ski i USA. Gunstige priser.